Otthon-Bútor.hu

Még mielőtt elindulnál bútort venni ...

Címoldal Cikkek Bútor vásárlás Irodabútor vásárlás

Használt bútor - izgalom, divat, vagy a szükség?

 

Egye jobban terjednek el itthon is a használt bútor kereskedések. Az ok egyszerű: a használt bútorok iránt megnőtt a kereslet. A vásárlók igényeit pedig ki kell elégíteni. De ki miért keresi leginkább a használt bútorokat, és mitől kell tartanunk használt bútor vásárlásakor?

 

Használt bútor

 

Milyen okból keressük leginkább a használt bútort?

Az egyik legfőbb ok a szükség. Sokan vannak, akik sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy a valós igényeiknek, stílusuknak és elképzelésüknek megfelelő új bútort vásároljanak. De ezzel nem mondtam újat.

A másik fő ok az elsőnek az éles ellentéte, amikor valaki nem anyagi megfontolásból, hanem az izgalom, a kaland kedvéért kutat a használt bútor kereskedések kínálatában.

Ez az a csoport, akinek az anyagi helyzete ugyan lehetővé teszi, hogy új bútort vásároljon, de mégsem teszi, mert izgalmasnak találja a használt bútorok közti kutakodás, és tudja, hogy így jóval olcsóbban is ki tud fogni nagyon jó minőségű bútorokat.

Szintén ide sorolható, ha valaki úgy gondolkodik, hogy például a nyaralóba, vagy a hétvégi házba tökéletesen elegendő az olcsón megszerezhető, de megfelelő minőségű használt is, mert úgyis csak nyáron van használatban, főleg amikor a gyerekek lemennek bulizni, és év közben csak porosodik.

Nem ritka az sem, amikor valaki abszolút nincs rákényszerülve, de mégis anyagi megfontolásból böngészi az aukciós oldalakat, hogy kifogjon valami ritkaságot, jó állapotban lévő, értékes, különleges, esetleg antik bútordarabot töredék áron.

 

Mitől kell tartanunk használt bútor vásárlásakor?

Az egyszer már valaki által tulajdonolt, de kidobott, lecserélt, még eredeti állapotú, vagy már felújított bútorok, röviden a használt bútorok esetében érdemes néhány dologra odafigyelni a vásárlásnál, mert ezekre elég ritkán adnak biztonságos garanciát.

Használt konyhabútor ...
Mivel a mosogató környéke elég vizes környezet előfordulhat, hogy a munkalap, bútorlap meg van dagadva, ami annak a jele, hogy a konyhabútor valamikor el lett áztatva ... esetleg többször is. Érdemes megnézni, hogy a felső konyhaszekrényeknek milyen a felfogatása, és nincs-e megrepedve a bútorlap a felfogatópántok környékén. Nem lógnak-e az ajtók, és a túlterhelés miatt nincsenek-e meghajolva a polcok.

Használt szekrény, használt irodabútor ...
A szekrények, irodabútorok esetében rejtett szerkezeti hiba nem igazán fordulhat elő. Ha egy használt szekrény, vagy használt irodabútor kívülről jó állapotban van (nincsenek felszíni sérülések, karcolások, nem lógnak az ajtók, nincsenek eltörve a fogantyúk), akkor még nálunk is hosszú évekig tehetnek jó szolgálatot.

Használt kanapé, használt ülőgarnitúra ...
A használt bútorok között a használt kanapé, használt ülőgarnitúra talán a legkényesebb terület. Itt ugyanis nem látunk be a kárpit alá, és nem tudjuk megítélni ránézésre, hogy a szivacsozás, vagy a rugózat meddig húzza még.

Ezért mindenképpen teszteld le, mielőtt megveszed. Azt ránézésre látod, vagy ha a kezedet végigsimítod rajta, akkor érzed, ha gödrös, vagy ki van ülve. Feküdj rá, forgolódj rajta. Térdelj rá, hogy koppan-e a térded. Így könnyebben el tudod dönteni, hogy elég rugalmas-e, és kiderül, hogy mennyire recseg, ropog.

Ha nincs kiülve a szivacs, nem recseg, kattog a rugózat, nincs foszlásnak indulva és kikopva a szövet, akkor jó választás lehet!

Különösen jó dolgokat találhatunk a Németországból behozott használt bútorok között. Ott ugyanis szokás, hogy átlag 3-4 évente lecserélik a bútorzatot, ha indokolt a csere, ha nem. Így szinte újnak kinéző, trendi és divatos bútorokat is könnyen kifoghatunk, ha szerencsénk van.

Használt bútor kalandra fel és kívánom, hogy ne a szükség vezéreljen!

 


 

Teirodád.hu - íróasztalok és forgószékek raktárról

Bútor és lakberendezési webáruház

 

Étkezőbútor Irodabútor Kanapé Ülőgarnitúra Szekrénysor Hálószoba bútor Íróasztal Konyhabútor Sarokgarnitúra


Kapcsolódó cikkek

Minden megvan a gyerek birodalmába?

Minden megvan a gyerek birodalmába?

Akár kisbaba, akár óvodás vagy iskolás, csemeténknek is szüksége van alapvető bútorokra – nem hiányozhat a gyerkőc birodalmából ágy, asztal, szekrények, de még egy forgószék sem ...
Az otthon, ahová öröm hazatérni!

Az otthon, ahová öröm hazatérni!

Örömteli, barátságos otthont szeretnénk? A lakberendezés egyik kihívása, hogy lakásunk ne csak mutatós és jól használható legyen, hanem hangulatos is ...
Gyerekbútor képek

Gyerekbútor képek

Gyerekszoba berendezésére praktikus megoldás az elemes bútor, ami praktikus és pénztárcakímélő is egyben.
Hogyan álljunk neki a nappali berendezésének?

Hogyan álljunk neki a nappali berendezésének?

A konyha után (vagy mellett) otthonunk másik legaktívabb helyisége a nappali. Amikor otthon vagyunk, itt töltjük időnk nagy részét. Különösképpen igaz ez akkor, amikor a nappali több funkciót tölt be egyszerre. De mik lehetnek ezek a funkciók, és ...
Bútorbolt Ajka

Bútorbolt Ajka

Bútordiszkont, bútoráruház, bútorbolt, bútor Ajka