Otthon-Bútor.hu

Még mielőtt elindulnál bútort venni ...

Címoldal Cikkek Bútor vásárlás Irodabútor vásárlás

Az olcsó szekrénysor egy bosszantó hibája, amivel akkor szembesülsz, amikor hazavitted

 

Egy olcsó szekrénysor többnyire azért kerül annyiba, amennyibe, mert egyrészt gyengébb minőségű anyagokból készül, másrészt pedig kispórolnak belőle néhány praktikus alkatrészt, amivel még olcsóbban tudják kihozni a szekrénysor árat pár száz forinttal.

 

Egy praktikus alkatrész, amit egy olcsó szekrénysor nem tartalmaz ...

Sajnos sokan vagyunk, akik nem engedhetjük meg, hogy ész nélkül költekezzünk, és bútorból is kizárólag azt vegyük meg, amit megtetszik, vagy, amit megálmodtunk az otthonunkba. Az árak miatt általában kompromisszumokra kényszerülünk, és nincs ez másképp szekrénysor vásárlásánál sem.

Teljesen természetes, hogy laikusként nem látunk bele egy szekrénysor felépítésébe, és magunktól nem tudjuk kitalálni, hogy min nem lenne szabad, vagy érdemes spórolnunk. Ezen szakmai ismeretek hiányában pedig nem marad más, mint az, hogy a kinézet és az ár alapján hozzuk meg a döntésünket, és keresgélünk az olcsó szekrénysorok között.

Az olcsó dolgokkal viszont általában valamiről lemondunk, szekrénysor esetében ez pedig jelentheti néhány praktikus alkatrész hiányát.

Egy ilyen alkatrész az állítható láb, aminek a hiányával csak akkor szembesülünk, amikor buzgón igyekszünk beállítani az új szekrénysorunkat a nappaliba, és az egyenetlen padló miatt az egymásmellé állított szekrények hol felül, hol pedig alul elállnak egymástól.

Ilyenkor egy kis műanyag, vagy fa ékkel, esetleg egy jól bevált házilagos megoldás, hogy összehajtogatott papírdarabbal igyekszünk alátámasztani a szekrénysor valamelyik sarkát, hogy korrigáljuk a ferdeséget.

Ez arra jó, hogy ne billegjen, és ne álljon ferdén a szekrény. Viszont nagyon huplis padlónál, amikor a szekrény mind a négy sarkán kellene állítanunk - hol feljebb, hol lejjebb - akkor csődöt mond.

Illetve az ékelős megoldást alkalmazva nem túl szép látvány, ha a szekrénysor egyik elemét aláékeljük, hogy összezárjon a mellette lévővel, és a szekrény elemek alja és teteje nem fut együtt.

 

Szintezőláb szekrényhez, komódhoz, polchoz

Szintezőláb szekrényhez, komódhoz, polchoz

 

Ezek a kellemetlenségek és hibák az állítható lábak, vagy szintezőlábak segítségével egyszerűen kiküszöbölhetőek, és nem jelentenek a szekrénysor árában óriási különbséget. Pláne, ha belegondolsz, hogy hány évig fogod majd használni az új szekrénysorodat, több mint valószínű, hogy megéri azt a kis plusz pénzt.

Érdemes ezen spórolni néhány száz forintot?

 


 

Teirodád.hu - íróasztalok és forgószékek raktárról

Bútor és lakberendezési webáruház

 

Nappali Hálószoba bútor Gyerekbútor Szekrénysor


Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk étkezőbútort?

Hogyan válasszunk étkezőbútort?

Az étkezőbútorok kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a stílust, az anyagokat és a funkcionalitást. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos tényezőt, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha étkezőbútort szeretnénk vásárolni
Bútorbolt Csorna

Bútorbolt Csorna

Bútordiszkont, bútoráruház, bútorbolt, bútor Csorna
Bútorbolt Pápa

Bútorbolt Pápa

Bútordiszkont, bútoráruház, bútorbolt, bútor Pápa
Ágyazható kanapé - Mikor jó?

Ágyazható kanapé - Mikor jó?

Az ágyazható kanapé többféle célból is jó és praktikus bútordarab lehet az otthonod különböző helyiségeiben, vagy épp a nyaralódban. Különböző helyzetekben hasznos lehetőségeket nyújthat. Itt van néhány példa
Milyen a jó kanapé?

Milyen a jó kanapé?

Egy jó kanapénak számos kritériumnak kell megfeleljen ahhoz, hogy kényelmes és megfelelően funkcionális legyen. Itt van néhány jellemző, amelyeket érdemes figyelembe venni